Kategori

EN BYGDEKLUBB PÅ TUR

Postet av Jevnaker IF - Fotball den 19. Nov 2021


En bygdeklubb på tur

Greipstad G -16, kommer fra et lite sted som heter Songdalen, ca. 15 minutter vest for Kristiansand. 

Vår viktigste jobb som klubb, og trenere, er å beholde flest mulig, lengst mulig. Dette slik at vi som klubb og lag kan skape gode barndomsminner, felleskap, venner og unikt samhold. 

Det handler om å heie hverandre frem, gi, uten nødvendigvis å forvente noe tilbake.

Det handler ikke om å vinne kamper – men hverandre. Ikke bare være en medspiller, men et medmenneske.

 I Greipstad måler vi ikke på resultater, vi måles på trivsel og hvor mange spillere vi får med oss fra sesong til sesong. Dette er en del av vårt verdi grunnlag og oppgave som trenere.

 Hvorfor Mesterhus Julecup:

Som for de fleste andre har covid-19 pandemien preget idretten, fotballen og sosiale samlinger gjennom nesten 2 år. For oss, som alle andre, har dette vært en utfordring, men vi har trent og holdt gruppen i gang med visse restriksjoner/forbehold gjennom hele pandemien. Dette tror vi har gjort at vi ikke har mistet noen spillere, vi har faktisk fått 2 -3 nye under pandemi tiden, det er vi stolt av.

 

Laget gjorde en god sesong, og vi var svært fornøyd med å beholde alle spillere. De aller fleste stilte på treninger, overholdt smittevernreglene (til tross for litt kjedelige treninger) og klarte å holde motivasjonen oppe. Selv om det gøyeste de vet, med kamp og turnerings tilbudet var borte.

 

Det ønsket vi nå å feire, vi vil gjøre litt stas på guttene. Vi startet da å «google» litt mht. turneringer og annet moro. Både trenere og spillere var «sultne» etter turnering og kamper, vi fant derfor fort ut av at turnering var første prioritet. Etter et kort google søk, fant vi en turnering som vi kanskje mente kunne passe oss? «Mesterhus Julecup» promoterte i medieoppslag med "De som liker scoringer, ekte idrettsglede og glade unger bør ta turen til Jevnakerhallen denne helga." Det passet oss meget bra, vi liker aller best glade barn/ungdom, deretter ekte idrettsglede, samt kamptrening og scooringer er vi jo også glad i. Høres ut som om dette passet oss godt! Avtalte ble at en av oss trenerne skulle ta kontakt med arrangør av «Mesterhus Julecup».

 Vi kontaktet arrangør, og der traff vi en utrolig hyggelig kar som la ut om alt vi lurte på. Vi fikk svar på de rareste spørsmål, men følte oss godt ivaretatt og oppfattet at turneringen var blandet og slik sett antageligvis kunne passe oss. Da var det bare å bestille 

 Hva mer:

Etter at Turnering og guttenes første og største ønske var i «boks», var det bare opp til oss trenere å fylle helgen med annet sosial moro. Vi gjør stat på spillere og slår litt på «stor tromma»…Etter planen skal vi reise lørdag morgen, booke oss inn på hotell i Drammen, hvor spillere sover på eget rom sammen med 2-3 lagkamerater. Etter at dette er gjort skal vi fylle resten av dagen/kvelden med noe aktivitet som Laser tag, bading eller annet før vi har bestille middag på restaurant.

 Målet er at gutta, skal få litt følelsen av å være proff for en helg. Dette uansett resultat på kampene/turneringen. Følelsen av å bli verdsatt får spillere gjennom opplevelser, sosial omgang med kamerater og ikke nødvendigvis bare gjennom å vinne en kamp eller to. Det er selvsagt alltid gøy, men ikke avgjørende.

For de 90% av spillerne er fotball moro, fine sosiale opplevelser, venner og aktivitet, og for 10% er det satsing mot de store stjerner. Derfor skal helga fylles med ballspill, moro og masse sosial omgang sammen med lagkompiser. Vi skal bygge kultur og samhold også for neste år.

Vi gleder oss til å spille på deres turnering, samt treffe dere som arrangør av det som høres ut som en flott turnering.

Takk for god veiledning og hjelp i å ta beslutningen om valg av nettopp deres turneringen.

Hvem vet… Kanskje kan vi klare å ta med oss litt av Jevnakers flotte krystallglass?

VI i JIF ønsker Greipstad velkommen og håper dere får et vellykket opphold på Jevnaker under Mesterhus Julecup.