Rotet bort seieren

Postet av Jevnaker Senior A den 13. Mai 2023

Jevnaker spilte kanskje sin aller beste fotball for året, men sløste enormt med sjansene og ga bort noen enkle baklengsmål. Dermed lar den første hjemmeseieren fortsatt vente på seg.

Både Marius Opdahl og Sigurd Sønsteby Svendsen gikk rett inn på laget etter at de sluttet seg til klubben denne uka og i den første omgangen produserte JIF flere målsjanser enn i noen omganger tidligere denne sesongen. Det tok ikke mange minuttene før bursdagsbarnet Kujtim Ismajli gjorde 1-0 og mulighetene fortsatt å komme tett. Blant annet satte Marius Opdahl et frispark knallhardt tverrligger fra drøyt 20 meter. Men seks minutter før pause utlignet gjestene etter en corner.

Spillemessig hadde ikke JIF et like stort overtak etter pause, men det var likevel fortjent da Aleksander Bakken Tveter sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen med sitt første mål for sesongen. Og da re-debutant Marius Opdahl økte til 3-1 kort tid etterpå, virket dette å være tre poeng i banken for Jevnaker.

Men gjestene fra Røyken og Spikkestad viste stor moral og var hele tiden en trussel blant annet på dødball og med et kvarter igjen å spille, utnyttet gjestene at JIF slurvet stygt i forsøket på å spille seg ut bakfra. Dermed 3-2 og full fyr i kampen igjen. Og umiddelbart etterpå snappet en R.O.S.-spiller opp et svakt tilbakespill, noe som endte med at vår keeper felte motspilleren i et forsøk på å nå ballen. Straffesparket ble satt kontant i mål av Eric Hegmann, som dermed gjorde sitt tredje for kvelden.

Mot slutten jaget begge lag for tre poeng. Både Robel Sium og Markus Øverby hadde gode muligheter til å avgjøre på tampen, men det endte 3-3 på kunstgresset, et skuffende resultat på en dag der JIF absolutt skulle hatt alle poengene.

– Det oppleves som to tapte poeng, ja, ikke ett vunnet. Vi ledet 3-1, vi vasset i sjanser. Det er fint at vi kommer til mulighetene, at vi er på rett sted, men det kjennes jo vondt ut å sitte igjen med bare ett poeng, sier trener Bengt Eriksen, som igjen så sitt lag slippe inn noen enkle mål.

– Forhåpentligvis lærer vi av dette, men det er vond læring akkurat nå, sier Eriksen.

Kampfakta:

JIF-R.O.S. 3-3 (1-1)

Mål: 1-0(8) Kujtim Ismajli, 1-1(39) Eric Hegmann, 2-1(55) Aleksander Bakken Tveter, 3-1(69) Marius Opdahl, 3-2(75) Hegmann, 3-3(77, str.) Hegmann.
JIFs lag: Ulrik Berg Rian; Phiphat Blystad, Markus Øverby, Sigurd S. Svendsen, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter

Innbyttere: Robel Simum 15 minutter for Kujtim Ismajli. Ubenyttede reserver: Oliver Lafton, Daniel Miancho, Mikkel Opdahl, Adrian Sallaup.