Ny rutinert spiller klar for sesonginnspurten

Postet av Jevnaker Senior A den 31. Aug 2023

Joakim Amandus Nilsen (28) er klar for spill i JIF-trøya

– Dette er en spiller med mye rutine og erfaring fra et høyere nivå, men han er også signert med tanke på framtida, sier sportslig leder Bjørn Opdahl.

Nilsen har til sammen rundt 150 kamper på nivå tre og fire for klubber som Finnsnes, Lyngen/Karnes, Ullern og Bærum. Han har nylig fått jobb på Hadeland og flytter til regionen i høst.

28-åringen er spilleklar allerede til fredagens kamp mot R.O.S.Mendy scoret i debuten da JIF tok sterk borteseier

Postet av Jevnaker Senior A den 26. Aug 2023

Nysigneringen Remond Mendy spilte sin første kamp på fire år, men holdt 90 minutter pluss tillegg og kronet JIF-debuten med scoring.

– Det var gøy at Mendy fikk seg en scoring. Han mangler kanskje litt på fotballformen, men spiller klokt og rolig og har en touch som få andre i fjerdedivisjon, sier trener Bengt Eriksen etter høstens første borteseier.

– Jeg synes vi hadde god kontroll før pause, men vi slet med nøyaktigheten og kom ikke til mange store sjanser. Heldigvis fikk vi justert oss og ble mye mer truende i andre omgang, oppsummerer Eriksen.

Etter at Aleksander Bakken Tveter sendte JIF i ledelsen fra straffemerket var det hjemmelaget som hadde en god periode, satte press på gjestene og også fikk utligningen. To scoringer i løpet av kampens ti siste minutter sørget imidlertid for en sterk borteseier. I tillegg brente JIF et straffespark helt på tampen.

– Det var mye å glede seg over i dag. Jeg føler meg jo aldri helt trygg før dommeren blåser av, men alt i alt en solid gjennomføring og tre viktige poeng for å holde kontakt med lagene rett foran oss på tabellen, avslutter Bengt Eriksen.

Kampfakta:
Eiker/Kvikk-JIF 1-3 (0-0)
Scoringer: 0-1(51, str) Aleksander Bakken Tveter, 1-1(74) Eren Sünbül, 1-2(82) Bendik Svensbråten, 1-3(90) Remond Mendy
Gult kort: Markus Øverby
JIFs lag: Cato Haugom; Markus Øverby, Martin Andersen-Gott, Oddur Karl Heidarsson, Andreas Knutsen Sæthre; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Remond Mendy, Simen S. Olsen; Aleksander Bakken Tveter.
Innbytter: Ragnar Wendelborg fem minutter for Kujtim Ismajli.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Phiphat Blystad, Elias Lafton, Daniel Miancho, Adrian Axe Sallaup, Mikkel Opdahl.
– Det ville nok vært et ran

Postet av Jevnaker Senior A den 23. Aug 2023

Helt mot slutten av tirsdagens møte med Konnerud var en corner nær ved å sikre JIF utligning og ett poeng i en vanskelig bortekamp. Trener Bengt Eriksen er ærlig på at det ikke ville vært helt fortjent.

– Vi møter et veldig bra lag, får kjørt oss skikkelig det første kvarteret og en utligning på slutten ville nok vært å betegne som et ran. Men innsatsen er god og jeg er fornøyd med at muligheten for poeng lever helt til dommeren blåser av kampen, oppsummerer Eriksen.

Etter 0-0 til pause var det Jevnaker som tok ledelsen ved Sander Hamborg. Med to kjappe scoringer midtveis i omgangen, snudde imidlertid Konnerud kampen.
– Et straffespark imot og deretter et mønsterangrep som vi ikke kunne gjøre annet enn å applaudere. Vi gir det et realt forsøk, men har får mange balltap til at vi får etablert noen særlig godt angrepsspill i denne kampen, sier Eriksen.

JIFs neste kamp er borte mot Eiker/Kvikk førstkommende fredag klokka 19.

Kampfakta:
Konnerud-JIF 2-1(0-0)
Scoringer: 0-1(48) Sander Hamborg, 1-1(64, str.) Tobias Stenerud, 2-1(66) Vegard Thomasrud.
Gult kort: Adrian Axe Sallaup.
JIFs lag: Cato Haugom; Phiphat Blystad, Markus Øverby, Oddur Karl Heidarsson, Andreas K. Sæthre; Sander Hamborg, Bendik Svensbråten; Kujtim Ismajli, Aleksander Bakken Tveter, Simen S. Olsen; Adrian A. Sallaup.
Benyttede reserver: Ragnar F. Wendelborg, Robel H. Sium.
Ubenyttede reserver: Daniel Miancho, Mikkel Opdahl, Elias Lafton.Forsterker med tidligere eliteseriespiller

Postet av Jevnaker Senior A den 21. Aug 2023

Jevnaker har signert en avtale ut året med den tidligere eliteseriespilleren Remond Macougne Mendy.

Mendy er opprinnelig fra Senegal, men bor og jobber i Hønefoss. Etter at han kom til Norge har han spilt for Raufoss, Nybergsund og Hønefoss i de tre øverste divisjonene. I 2012 og 2013 fikk han totalt 47 kamper og scoret to mål for HBK i Eliteserien.

– Han har erfaring fra øverste nivå og en rutine som blir gull verdt for oss utover høsten. Fire av våre egne unggutter har fått sine A-lagsdebuter i de siste par kampene, men vi er nødt til å balansere det med flere voksne spillere også, sier sportslig leder Bjørn Opdahl.

37 år gamle Mendy hadde sin første trening med laget mandag kveld Han rekker ikke tirsdagens kamp mot Konnerud, men er spilleklar til bortekampen mot Eiker/Kvikk førstkommende fredag.Aleksander i 100 da JIF tok tre nye poeng

Postet av Jevnaker Senior A den 19. Aug 2023

Aleksander Bakken Tveter scoret sitt 100. mål for klubben og to unge gutter fikk sine A-lagsdebuter da Jevnaker slo Hokksund 5-1 fredag kveld.

Det var i det hele tatt mye å glede seg over da JIF vant sin andre hjemmekamp etter ferien og tok tre viktige poeng mot bunnlaget Hokksund. Vår notoriske måljeger Aleksander Bakken Tveter noterte seg for mål nummer 99 og 100 i JIF-drakta - på kun 116 kamper.


I andre omgang fikk også to unggutter sine A-lagsdebuter. Med sine 14 år 9 måneder og 17 dager må Elias Lafton være blant de yngste debutantene for klubben noensinne. Også 2007-modellen Magnus Smeby Fjørtoft fikk sin debut. Legg til at Adrian Pedersen Muraas (2008) og Ragnar Wendelborg (2007) fikk sine første A-lagsminutter mot Åssiden i forrige uke, så er det grunn til å glede seg over at det gror godt i klubben.


– Føler du deg litt gammel når du gir debuten til 14-åringer, Bengt Eriksen?
– Ja, jeg gjør jo det. Og i tillegg følte jeg meg ikke helt trygg selv om vi ledet 4-1 og 5-1 på slutten der, gliser en fornøyd hovedtrener, som igjen måtte se laget sitt havne under i tidlig.

– Akkurat det liker jeg ikke noe særlig og det er ikke noe jeg har tenkt å bli vant til, men vi svarer heldigvis kjapt. I lange perioder kontrollerte vi kampen, men vi startet dårlig etter pause og det var veldig befriende å få 3-1-målet da vi gjorde det, sier Eriksen.

Den tidligere eliteseriespissen Marco Tagbajumi scoret målet for Hokksund.
– Hokksund har noen veldig gode offensive spillere som gjør at de alltid kan være en trussel om vi ikke gjør jobben vår nøye nok. Men jeg er fornøyd med mye og ikke minst scorer vi jo noen flotte mål. Dessuten er det kjempegøy å slippe til unggutta i en sånn kamp og vi merker jo også at publikum her på stadion liker å se egne 14- og 15-åringer få prøve seg, avslutter Bengt Eriksen.

Nå venter fire bortekamper på rappen for JIF, den første mot Konnerud førstkommende tirsdag.

Kampfakta:
Jevnaker-Hokksund 5-1 (2-1)
Mål: 0-1 Marco Tagbajumi (7), 1-1 Simen S. Olsen (10), 2-1 Aleksander Bakken Tveter (21), 3-1 Adrian Axe Sallaup (64), 4-1 Aleksander Bakken Tveter (75), 5-1 Mikkel Opdahl (76).
Gult kort: Kristian Takvam Hagen.

JIF (4-2-3-1): Cato Haugom; Andreas Knutsen Sæthre, Markus Øvery, Oddur Karl Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Aleksander Bakken Tveter, Simen S. Olsen; Adrian Axe Sallaup.
Innbyttere: Mikkel Opdahl 20 minutter for Kujtim Ismajli, Magnus Smeby Fjørtoft 20 minutter for Adrian Axe Sallaup, Elias Lafton 10 minutter for Aleksander Bakken Tveter, Phiphat Blystad 3 minutter for Andreas Knutsen Sæthre.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Daniel Miancho, Robel H. Sium.– En kamp vi ikke kan bruke til noe som helst

Postet av Jevnaker Senior A den 13. Aug 2023

Jevnaker gikk på sesongens største tap borte mot serieleder Åssiden fredag kveld. Drammenserne ga seg ikke før det stod 8-1 på resultattavla.

– Denne kampen kan vi egentlig ikke bruke til noe som helst, men det er heller ingen grunn til å grave seg ned. Nå nullstiller vi og ser fram mot en god treningsuke og hjemmekamp mot Hokksund på fredag, sier trener Bengt Eriksen.

Han var nødt til å gjøre en rekke endringer fra laget som slo Drammens BK i forrige kamp.

– Vi kunne håpe på at det ville virke forløsende å gå til en kamp hvor vi ikke hadde noe å tape, men i stedet ble vi rett og slett rundspilt. Vi hang ikke med defensivt og det forplantet seg til engstelse de gangene vi hadde mulighet til å gjøre noe med ballen. Åssiden har noen virkelig gode spillere og dermed ble det i det hele tatt en ganske blytung kveld, sier Eriksen.

Et lite lyspunkt var det at to unge spillere fikk sine A-lagsdebuter i denne kampen. Adrian Pedersen Muraas og Ragnar Fredriksen Wendelborg kom innpå i den andre omgangen, selv om førstnevnte dessverre måtte tidlig av banen igjen med en skade. Også Elias Lafton og Magnus Smeby Fjørtoft var med i kamptroppen og disse fire skal etter planen trene med A-laget framover.

Neste kamp spilles hjemme på stadion fredag 18.august klokka 19. Da er tabelljumbo Hokksund motstander.

Kampfakta:
Åssiden-Jevnaker 8-1(3-0)

Mål for JIF: Adrian Axe Sallaup (55.min.)
JIFs lag: Cato Haugom; Daniel Miancho, Phiphat Blystad, Markus Øverby, Oddur Heidarsson, Oliver Lafton; Mikkel Opdahl, Bendik Svensbråten, Sander Hamborg, Simen Skøien Olsen; Adrian Axe Sallaup.

Innbyttere: Ulrik Berg Rian, Kujtim Ismajli, Adrian Pedersen Muraas, Ragnar Fredriksen Wendelborg.
Ubenyttede reserver: Robel H. Sium, Elias Lafton, Magnus Smeby Fjørtoft.
Drømmescoring ga drømmestart på høstsesongen

Postet av Jevnaker Senior A den 4. Aug 2023

En suser av et skudd fra Markus Øverby like før slutt avgjorde kampen mot Drammens BK og sørget for en perfekt start på andre halvdel av sesongen.

– Det var tidvis en påkjenning å stå på sidelinja, men herlighet så moro når vi klarer å dra seieren i land, sier en andpusten trener Bengt Eriksen etter at tre poeng er i boks.

For denne kampen bød på dramatikk fra første til siste fløytestøt. Gjestene kunne tatt en tidlig ledelse da den notoriske målscoreren Vemund Eskevik skjøt knallhardt i tverrligger. Ballen spratt ned på riktig side av streken sett med JIF-øyne. Etter dette leverte hjemmelaget en sterk omgang og det var ikke helt ufortjent da dagens høyreback Markus Øverby taklet ballen i mål etter en drøy halvtime.

Etter hvilen hadde JIF et par store muligheter til å doble ledelsen, i stedet utlignet DBK før de frammøtte skulle få 20 elleville minutter på slutten av kampen. Kaptein Bendik Svensbråten leverte sesongens forarbeid og assist på Jevnaker stadion da han satte opp Simen S Olsen, som gjorde 2-1 etter 74 minutter. Kun to minutter senere utnyttet drammenserne at JIF ikke fikk klarert skikkelig og dermed 2-2.

STRAFFEDRAMA
Men dramatikken var ikke over. Keeper Cato Haugom felte en DBK-spiller, fikk gult kort og dommeren pekte på straffemerket. Men vår sisteskanse gjorde som mot Modum tidligere i sommeren, han reddet straffesparket og som mot Modum skulle det ende på best mulig vis for JIF. To minutter før full tid fikk Markus Øverby drømmetreff med venstrefoten og hamret inn matchvinnerscoringen til vill jubel.

– Jeg synes vi hadde ganske god kontroll i første omgang. Så er det perioder i andre hvor vi absolutt ikke har kontroll, men vi viser skikkelig stayer-evne. Gutta legger ned en vanvittig innsats, konkluderer Eriksen.

– Vi har sluppet inn tidlige baklengsmål i altfor mange kamper. Det skulle vi unngå i dag og da gjør vi heller ting litt enklere i starten av kampen før vi kommer i gang med det angrepsspillet vi ønsker oss, sier hovedtreneren.

TØFFE BORTEKAMPER VENTER
Både Martin Andersen-Gott, Robel Sium og Andreas Knutsen Sæthre startet for øvrig sine første seriekamper for JIF denne sesongen. Markus Øverby scoret ett mål fra høyrebackposisjon og ett fra sentral midtbane før han avsluttet kampen som midtstopper.

Neste uke spiller A-laget to bortekamper. Tirsdag klokka 19 mot Konnerud og fredag klokka 19 mot serieleder Åssiden.

Kampfakta:

JIF-Drammens BK 3-2 (1-0)

Mål: Markus Øverby 2, Simen S. Olsen.
Gule kort: Cato Haugom, Andreas Knutsen Sæthre, Adrian Axe Sallaup.

JIFs lag (4-2-3-1): Cato Haugom; Markus Øverby, Martin Andersen-Gott, Oddur Heidarsson, Andreas Knutsen Sæthre; Bendik Svensbråten, Sigurd Svendsen; Robel H. Sium, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Axe Sallaup.

Innbyttere: Marius Opdahl 45 minutter for Robel Sium. Phiphat Blystad tre minutter for Sigurd Svendsen.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Mikkel Opdahl, Daniel Miancho.
Klare for tøff start på høstsesongen

Postet av Jevnaker Senior A den 3. Aug 2023

I kveld begynner høstsesongen for A-laget når Drammens BK gjester Jevnaker stadion. På åtte dager skal JIF spille tre tøffe seriekamper.

For allerede førstkommende tirsdag venter bortekamp mot Konnerud og fredag om en drøy uke er det duket for årets kanskje vanskeligste oppgjør borte mot den suverene serielederen Åssiden.
– Det blir ikke akkurat en myk start etter ferien, men vi gleder oss til å spille kamper igjen, smiler trener Bengt Eriksen
Han kan melde om bra intensitet på treningene den siste uka.
– Men det har det stort sett vært i hele år. Utfordringen vår har vært å ta med trøkket fra trening inn i kampsituasjon. Totalt sett synes jeg uansett det ser ganske bra ut, sier hovedtreneren.

Høstsesong og nytt skoleår betyr også at 
flere JIF-gutter reiser bort for å studere. De siste treningene har blant annet handlet om drille spillere i nye posisjoner og sette sammen en best mulig ellever av de som er tilgjengelige til kveldens kamp.
– Vi har ikke tatt ut et lag ennå, men vi er nødt til å gjøre noen justeringer. Det er en spennende utfordring, konstaterer Eriksen.

I hver av de tre siste kampene har JIF sluppet inn baklengsmål i løpet av de første fem-seks minuttene.
– Da blir det veldig vanskelig å vinne fotballkamper og sånn kan vi ikke ha det i fortsettelsen. Vi har sett på om det er små justeringer vi kan gjøre i forberedelsene rett før kamp. Forhåpentligvis er vi topp skjerpa når dommeren blåser i gang høstsesong, avslutter Bengt Eriksen.

Avspark mot Drammens BK er klokka 19 torsdag kveld
Ser etter forsterkninger før høstsesongen: – Målet er å få spille NM-kvalik neste år

Postet av Jevnaker Senior A den 2. Aug 2023

Ser etter forsterkninger før høstsesongen:
– Målet er å få spille NM-kvalik neste år 

Denne uka starter høstsesongen for A-laget med hjemmekamp mot Drammens BK. Starten på et nytt studieår betyr også flere endringer i stallen.

Rett før ferien fikk Andreas Knutsen Sæthre sin JIF-debut med innhopp i bortekampen mot Stoppen. Politimannen, som tidlig i karrieren spilte 3. divisjonsfotball for Modum og senest akslet drakta til Brønnøysund, er foreløpig nyeste tilskudd til A-stallen.
– Andreas er en voksen spiller, meget løpssterk og anvendelig, sier sportslig leder Bjørn Opdahl. Han kan fortelle at det jobbes med ytterligere forsterkninger inn mot en spennende høst.
– Vi ser etter et par mann, gjerne én defensiv og én offensiv spiller og vi har konkrete navn på blokka. Erfaringsmessig er det ikke så lett å hente spillere hit til Jevnaker om sommeren, de fleste aktuelle har allerede kontrakt og er innstilte på å fullføre sesongen hos nåværende klubb.

Han har imidlertid én god nyhet:
– Martin Andersen-Gott har ikke kunnet bidra i særlig grad det siste halvåret, men signaliserer nå at han er klar til å være med igjen. Alle som har sett Martin de siste årene for JIF, vet at han er en type vi trenger nå, sier Opdahl.
Den rutinerte midtstopperen har kun fått med seg én seriekamp som innbytter til nå denne sesongen.

REISER TIL STUDIER
Det som er klart er at flere sentrale spillere fra vårsesongen er i ferd med å flytte på seg. Kristian Takvam Hagen skal studere medisin i Øst-Europa, Simen Mala flytter til studier i Kristiansand og Marius Opdahl reiser tilbake til USA. Markus Øverby skal flytte til Oslo for å studere.
– At unge gutter vil ut i verden for å studere, det har vi full forståelse for. Så er min holdning at vi må behandle spillerne så bra at de helst kommer tilbake til JIF om noen år. Det er mulig noen av disse fire får bidratt i noen kamper nå tidlig i høst, men så må rett og slett noen andre steppe opp og ta muligheten, sier Opdahl.

VIL HA CUP-KVALIK
A-laget startet sesongen med tre strake tap, før poengfangsten tok seg opp. Etter halvspilt serie er fasit 14 poeng på 13 kamper og 10.plass på tabellen. Blant høydepunktene var sterke hjemmeseirer mot Vestfossen og Modum.
– Hvordan vil du oppsummere vårsesongen, Bjørn?
– Litt som forventet, men ujevnt. Åssiden er suverene, men jeg føler vi kan ta poeng fra alle andre i denne divisjonen. Så er det klart vi må luke bort noen enkle baklengsmål og bli litt mer effektive i andre enden sånn at vi bikker flere jevne kamper vår vei. Målet bør absolutt være at vi ender blant de sju-åtte beste sånn at vi får spille NM-kvalik neste år, sier Opdahl

I fjor ble JIF nummer ni på tabellen og gikk dermed glipp av et mulig cupeventyr.
– Jeg håper at vi utover høsten bygger videre på det Bengt og laget har startet på. Vi ser at spillerne våre er godt trente og vi har en fin miks av rutinerte karer og yngre gutter, avslutter sportslig leder Bjørn Opdahl.

Husk høstsesongens første hjemmekamp på stadion førstkommende torsdag klokka 19. Motstander er Drammens BK. Du som har sikret deg sesongkortskjerfet har selvsagt gratis inngang.