Praktscoring var ikke nok, JIF tapte i serieåpningen

Postet av Jevnaker Senior A den 31. Mar 2023

Konnerud ble for sterke i torsdagens serieåpning på kunstgresset og vant fortjent 2-1. – Vi scoret et virkelig fantastisk mål, men det ble for få øyeblikk der vi kjente igjen det angrepsspillet vi vet vi kan levere, sier trener Bengt Eriksen.

JIF Ultras hadde virkelig mobilisert og drøyt 150 tilskuere hadde møtt opp i kjølig marsvær til seriepremieren, men de tre poengene ble med tilbake til Konnerud. Gjestene hadde et spillemessig overtak fra start av og det var ikke ufortjent at de tok ledelsen etter 20 minutter. Som tidligere denne vinteren trengte JIF et baklengsmål for å våkne og det nydelige angrepet som førte til 1-1 viste virkelig hva dette laget kan på sitt beste. Fantastiske kombinasjoner langs vår høyreside, inkludert en tunnelpasning fra Mikkel Opdahl, endte med at Adrian Sallaup satte inn JIFs første mål i 4.divisjon denne sesongen.

Etter pause fortsatt gjestene å være det førende laget. JIF-spillerne slet med å sette sammen gode angrep og i en litt Hawaii-preget periode av kampen fikk en Konnerud-spiller stå nokså alene og enkelt sette inn 1-2. Selv om Jevnaker aldri gikk opp i liminga, var det i dag heller ikke nok kvalitet til å sette inn en skikkelig sluttspurt.

– Dette var en bleikere forestilling enn vi hadde ønsket oss og det er så klart skuffende å tape. Men vi var dårligere til å behandle ball enn vi pleier og vi hang etter i duellene. I sum blir det rett og slett litt for dårlig, sier Bengt Eriksen.

Laget trener lørdag før spillerne har en liten påskeferie og deretter møtes igjen til treningsøkt 2. påskedag. Neste kamp er borte mot en av avdelingsfavorittene Drammens BK fredag 14.april.

– Vi må forsterke det vi har vært gode på tidligere, nemlig å la ballen gjøre jobben, bruke færre touch og spille ut motstanderne våre. Spillerne er skuffa nå selvsagt, men vi har tross alt bare spilt en av 26 runder, sier Eriksen.

PS! Det ble solgt over 30 nye sesongkortskjerf i forbindelse med kampen, men vi har flere på lager. Henvende deg til kontoret på stadion eller bestill direkte fra vår nettbutikk: https://dinide.no/produktkategori/jevnaker-if/

Kampfakta:
JIF-Konnerud 1-2 (1-1).
Mål: 0-1(20) Tobias Stenerud, 1-1(32) Adrian Sallaup, 1-2(60) Mohamed Mohamed.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Markus Øverby, Kristian Takvam Hagen; Mikkel Opdahl, Bendik Svensbråten, Sander Hamborg, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter, Adrian Sallaup. Innbytter: Daniel Miancho ti minutter for Mikkel Opdahl. Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Oliver Lafton, Robel H. Sium.
Endelig spiller A-laget en tellende kamp igjen. Klokka 19 i kveld serieåpner JIF hjemme mot Konnerud.

Postet av Jevnaker Senior A den 30. Mar 2023

– Nå bare gleder vi oss

Endelig spiller A-laget en tellende kamp igjen. Klokka 19 i kveld serieåpner JIF hjemme mot Konnerud.

– Det blir morsomt å få testet oss i en kamp som betyr noe. Da vi startet trening i januar kom det hundre personer for å se på oss. Hvis de samme hundre kommer tilbake i kveld, håper jeg de ser at vi har blitt litt bedre, sier trener Bengt Eriksen.

Resultatene i vinterens treningskamper har variert og tidvis har litt for mange spillere vært på skadelista. Etter siste treningsøkt onsdag kveld ser situasjonen imidlertid noe lysere ut.

– Det er alltids noen småting og et par spillere som er usikre inn mot en startellever, men vi kommer til å stille slagkraftig, sier Eriksen, som håper spillerne nyter anledningen.

– Det er ingen grunn til å ta dette gravalvorlig. Vi er en kompisgjeng som skal stå opp for hverandre og håndtere både medgang og motgang. Jeg ser at JIF Ultras har mobilisert og forhåpentligvis kommer det bra med folk for å støtte oss. Nå bare gleder vi oss til å komme i gang, avslutter Eriksen.

Konnerud endte på plassen bak JIF forrige sesong. Hjemmekampen i juni endte 1-1 etter scoring av Marius Opdahl mens vi vant bortekampen hele 4-0 etter scoringer av Aleksander Bakken Tveter (2), Fredrick Løken Tvenge og Bendik Svensbråten.

Har du ennå ikke skaffet deg sesongkort-skjerfet? Det blir mulig å kjøpe dette i stedet for ordinær billett ved inngang til dagens kamp.

Husk også at du kan følge oss på Twitter og Instagram: @jevnakerfotballSeier i generalprøven

Postet av Jevnaker Senior A den 23. Mar 2023

En drøy uke før seriestart løsnet det endelig målmessig for et veldig ungt Jevnaker-lag da Holeværingen ble slått 4-1 i generalprøven.

– Vi setter pris på seire hver gang, vi. Så er det fortsatt sånn at det er noe vi er fornøyde med og noe som ikke er så bra. Vi er lite fornøyde med første 25, men så kommer rytmen i angrepsspillet vårt etter hvert. Da skaper vi sjanser som vi heldigvis klarer å omsette til scoringer, sier trener Bengt Eriksen.

Fire scoringer er årsbeste, men det var gjestene som tok ledelsen etter ti minutter da JIF-gutta ikke klarte å rydde opp i egen boks. Holeværingen spiller riktignok i 6.divisjon denne sesongen, men stiller et meget rutinert lag der mange spillere har erfaring fra langt høyere nivå og innledningsvis stresset de hjemmelaget gjennom å vinne et flertall av nærkampene. 

KIDS OG COMEBACK-KIDS
Etter at JIF fikk mer på kontroll på banespillet, kom også scoringene. Adrian Axe Sallaup har mistet flere treningskamper denne vinteren, nykommeren fra Heradsbygda viste imidlertid fram ei børse av en skuddfot da han hamret inn utligningen. Samme mann sørget for 2-1 før pause, før Simen Mala skled inn 3-1 rett etter hvilen. Og da en time var spilt presset Markus Øverby en Holeværingen-spiller til å sette ballen i eget mål, etter et nydelig innlegg fra kaptein Bendik Svensbråten.

Både Simen Olsen og Aleksander Bakken Tveter manglet til generalprøven, mens Sander Hamborg kom rett fra jobbtur til spill i den andre omgangen. Snittalderen på dagens startellever var 21,8 år. I tillegg fikk ytterligere tre juniorspillere prøve seg i løpet av kampen.  
– Får du et luksusproblem nå inn mot seriestart?
– Ja, det er jaggu på tide. Vi har slitt mye med sykdom og skader. Både Adrian og Simen har stått på og trent samvittighetsfullt i hele perioden, men så må vi fortsatt matche dem litt forsiktig, sier Eriksen.

Kampfakta
Mål: 0-1 (10), 1-1 (32) Sallaup, 2-1 (43) Sallaup, 3-1 (46) Mala, 4-1 (60) selvmål.
JIFs lag: Cato Haugom; Daniel Miancho, Phipat Blystad, Oddur Heidarsson, Oliver Lafton; Mikkel Opdahl, Bendik Svensbråten, Markus Øverby; Simen Mala, Adrian Axe Sallaup, Kristian T. Hagen. Ulrik Berg Rian, Sander Hamborg, Robel H. Sium, Aske Emil E. Oure, Sondre Strand Lafton og Petter Olsen fikk også spilletid.

Husk kickoff på klubbhuset torsdag 23.mars klokka 19. Der stiller Bengt og laget for en presentasjon og prat. Det blir enkel servering.

Intervju med Bengt etter kampen:
JIF-Holeværingen onsdag klokka 20

Postet av Jevnaker Senior A den 21. Mar 2023

Siste test før det skal spilles om poeng

En drøy uke før seriestart mot Konnerud er det klart for en siste treningskamp, men trener Bengt Eriksen kan ikke love samme lag i generalprøven som i seriepremieren.

– Ideelt sett hadde vi jo startet med det samme laget onsdag kveld mot Holeværingen som mot Konnerud neste torsdag, men sånn blir det neppe. Noen småskader og noen jobbforfall gjør at vi må rokkere på laget, men det er vi for så vidt vant til, smiler Eriksen.

Treneren kan imidlertid glede seg over at både Simen Mala og Adrian Sallaup er tilbake etter lengre skadefravær. Begge er tiltenkt bra med spilletid i siste treningskamp.

– Det har vært vanskelig å drille en ellever i løpet av vinteren, men på den positive siden får mange spillere testet hva som kreves i de ulike rollene. Det kan komme godt med gjennom sesongen, sier Eriksen, som gleder seg til sesongen starter for alvor.

– Vi håper at vi har unnagjort mesteparten av skadeproblemene nå. Samtidig må jeg jo bare berømme spillere som Kujtim (Ismajli, red.anm,) og Kasper Bakken Hansen som begge har vært lenge ute med skader, men som møter opp på treninger og kamper og er en del av gjengen i garderoben. Sånt er utrolig fint for en trener å se, avslutter Bengt Eriksen.

Holeværingen var et av topplagene i sin 6.divisjonsavdeling sist sesong, selv om det ikke holdt helt til opprykk. Laget serieåpner mot Haugsbygd 12.april.

Vi minner om kickoff på klubbhuset førstkommende torsdag klokka 19. Bli kjent med Bengt og spillerne på a-laget over en kopp kaffe og en vaffel.

Husk også å følge oss på Instagram og Twitter: @jevnakerfotball
Rapport før helgens treningskamp for A-laget mot Modum

Postet av Jevnaker Senior A den 9. Mar 2023

Møter divisjonskollega Modum:
– Det er klart vi er spente


Det er en måned siden forrige treningskamp og kun tre uker til seriestart. Søndag kommer divisjonskollega Modum til kunstgresset for nest siste test før det skal spilles om poeng.

Det har blitt trent godt siden 9.januar, men tidvis har det vært flere skader og forfall enn trenerteamet med Bengt Eriksen i spissen hadde håpet på.
– Det har vært noen småskader som kanskje kan tilskrives økte treningsmengder, men det har også vært sykdom og Kasper Hansen som pådro seg en kraftig overtråkk under forrige treningskamp blant annet. Det har generelt vært mer rusk enn jeg liker og helst skal vi være litt flere på trening enn det som har vært tilfelle i perioder, men vi har også folk på vei tilbake, sier Eriksen.


Simen Mala har forsøkt seg på trening igjen etter en kneskade som har holdt ham ute i vinter og midstopper Oddur Heidarson får sin første JIF-kamp søndag.

– Det er klart vi er spente når det er en stund siden forrige treningskamp og vi skal teste oss mot en divisjonskollega. Men vi ble nummer ni i avdelingen sist sesong. Vi har ikke akkurat noe å forsvare, vi kan går ut og være offensive, sier treneren. 

GROVJOBBEN MÅ GJØRES
Søndagens kamp mot Modum blir vinterens tredje treningskamp. Etter seieren mot Reinsvoll i februar var trenerne fornøyd med mye i spillet, men litt overrasket over at laget fremstår snillere i en kampsituasjon enn det spillerne gjør på trening tre ganger i uka.

– Jeg sa til gutta at vi trenger ikke kikke lenger enn til Klekken og Thorbjørnrud: Du må være villig til å begynne i skrubben på kjøkkenet, så kan du heller jobbe deg opp til å bli hovmester. Å begynne i motsatt ende; ta på seg hovmesterjakka og tru at alt går av seg sjøl, det funker som regel dårlig, sier Eriksen, som vanlig raus med metaforene.

De to seriekampene mellom Jevnaker og Modum forrige sesong endte med hver sin borteseier til lagene. Modum endte sesongen på 6.plass, elleve poeng foran JIF. Første seriekamp denne sesongen spilles på stadion 17.juni.

Avspark på søndag er klokka 16.00.

Husk å følge JIF på Instagram og Twitter: @jevnakerfotball
Treningskamp for A-laget på søndag 16:00 mot Modum

Postet av Jevnaker Senior A den 7. Mar 2023

Skikkelig lokalderby for a-laget til helgen også, med treningskamp mod Modum

Skal bli spennende å se hvordan laget står seg mot en divisjonskollega. Seriekampene i fjor endte med seier borte og tap hjemme. 

Jevnaker jobber med å fase inn spillere fra skade denne uken så vi håper å ha en skikkelig slagkraftig tropp på søndagen.