Lite som stemte, men JIF fikk med seg poeng

Postet av Jevnaker Senior A den 2. Jul 2023

Jevnaker avsluttet vårsesongen med 1-1 borte mot tabellnabo Stoppen. Aleksander Bakken Tveter berget poenget for JIF på en dag der ikke mye fungerte etter planen.

– Dette var rett og slett en dårlig kamp fra vår side. Både individuelt og kollektivt gjorde vi mange feil som det er lenge siden jeg har sett fra dette laget. Det eneste positive er vel egentlig at vi aldri ga opp og faktisk fikk en scoring på slutten, sier trener Bengt Eriksen.

 Igjen kom JIF under etter bare noen få minutter. I en ikke altfor velspilt kamp, gjorde Eriksen et kvadruppelbytte halvveis i den andre omgangen. Blant annet fikk nykommeren Andreas Knutsen Sæthre sin JIF-debut.

– Cato gjorde en kjemperedning da Stoppen kom alene igjennom rett før full tid. 2-0 der og kampen hadde nok vært avgjort. I stedet utligner vi og berger ett poeng. Det skal vi egentlig være fornøyde med etter prestasjonen, sier Eriksen.

JIF tar ferie på 10.plass på tabellen med 14 poeng etter de 13 første kampene. Midtsjiktet på tabellen er imidlertid veldig jevnt, og det skiller kun fem poeng opp til Modum på 7.plass.
– Det har vært en varierende vårsesong. Nå kan det være greit med litt fri før vi starter oppkjøringen til en spennende høst. Med tre kamper på åtte dager i starten av august, gjelder det å være klare når det igjen skal spilles om poeng, avslutter Eriksen.

Kampfakta:
Stoppen-JIF 1-1 (1-0)

Mål: 1-0(5) Jonas Semb, 1-1(90) Aleksander Bakken Tveter.
JIFs lag (4-2-3-1): Cato Haugom; Daniel Miancho, Markus Øverby, Oddur Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Marius Opdahl.

Innbyttere: Phiphat Blystad 22 minutter for Daniel Miancho, Adrian Sallaup 22 minutter for Marius Opdahl, Mikkel Opdahl 22 minutter for Simen S. Olsen, Andreas Knutsen Sæthre 22 minutter for Kujtim Ismajli. 
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Oliver Lafton, Kasper Bakken Hansen.
– Tungt at vi alltid må jage

Postet av Jevnaker Senior A den 25. Jun 2023

Jevnaker kunne tatt et langt steg mot øvre halvdel av tabellen fredag kveld, i stedet ble det tap mot gjestene fra Svelvik.

Bortelaget tok ledelsen allerede etter seks minutter og kort tid etterpå stod det 0-2 på Jevnaker stadion.

– Det er tungt at vi så ofte blir halsende etter, at vi alltid må jage en redusering eller utligning. Alt i alt skuffende at vi ikke fikk med oss poeng fra denne kampen, er dommen fra trener Bengt Eriksen.

Etter den imponerende kampen mot Modum sist, hadde JIF-gutta et berettiget håp om tre nye poeng, en god avslutning på vårsesongen og muligheten til å se oppover på tabellen.
– Vi har ballen mye og dominerer i banespillet, men vi klarer ikke omsette det til nok farlige sjanser og nok trøkk, sier Eriksen, som manglet nysigneringen Sigurd Svendsen. Den tidligere HBK-spilleren sliter fortsatt med en skade. Simen Mala mistet også fredagens kamp etter å ha gjennomgått en halsoperasjon.

Adrian Sallaups redusering før pause ga håp om at JIF igjen kunne snu en hjemmekamp og hjemmelaget hadde både avslutning i tverrligger og muligheter alene med keeper i den andre omgangen, før Svelvik kontret inn 1-3-målet. Oddur Karl Heidarssons redusering til 2-3 helt på tampen ble ikke annet enn et trøstemål.
– Vi er veldig innstilte på å avslutte vårsesongen med seier mot Stoppen førstkommende fredag. Det blir en viktig kamp for oss, avslutter Eriksen.

Kampfakta:

JIF-Svelvik 2-3(1-2)

Mål: 0-1(6) Jørgen Høyen, 0-2(12) Einar Floberg, 1-2(32) Adrian Axe Sallaup, 1-3(76) Mats Pedersen, 2-3(90) Oddur Karl Heidarsson. 

JIFs lag (4-2-3-1): Cato Haugom; Daniel Miancho, Markus Øverby, Oddur Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Marius Opdahl, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Adrian Axe Sallaup.

Innbyttere: Kujtim Ismajli for Adrian Axe Sallaup, Mikkel Opdahl for Simen S. Olsen, Robel Sium for Marius Opdahl. 
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Phiphat Blystad, Oliver Lafton, Kasper Bakken Hansen.
Brennhete JIF-gutter med storseier

Postet av Jevnaker Senior A den 18. Jun 2023

På årets varmeste dag leverte Jevnaker årets beste kamp. Cato Haugom reddet straffe og Aleksander Bakken Tveter scoret fire mål på én omgang i en ellevill forestilling mot Modum.

– Vi har hatt noen gode kamper tidligere og jeg synes faktisk vi var ganske gode FØR pause i dag også Men så klart, den andreomgangen her overgår det aller meste, smiler en storfornøyd Bengt Eriksen etter tre poeng og storseier mot gjestene fra Modum.

Det begynte ikke så bra for JIF da ballen lå i målet bak Cato Haugom etter bare fem minutter. Og selv om hjemmelaget til tider dominerte banespillet og kom til enkelte gode muligheter, ble det farlig stort sett hver gang Modum nærmet seg Jevnaker-målet. 0-2 var et faktum etter en drøy halvtime og det så blytungt ut da gjestene fikk straffespark på overtid i den første omgangen.

Det ble imidlertid starten på en enorm JIF-opptur.

For Cato Haugom reddet mesterlig straffesparket fra Modum-spilleren og det er ingen tvil om at det ga JIF-gutta en solid boost før pausepraten.

– Det var en utrolig viktig redning. I garderoben i pausa var det ingen av spillerne som ikke trodde at dette var mulig å snu, sier Eriksen.

Og de neste 45 minuttene pluss tillegg ble en fest uten like og en nydelig avslutning på familiedagen og lørdagens aktiviteter på stadion. JIF-gutta kom ut med en voldsom energi og tok stålkontroll på kampen. I løpet av fem minutter hadde Aleksander Bakken Tveter scoret to ganger. Den tredje JIF-scoringen lot riktignok vente litt på seg, men da Simen Mala stusset inn en corner ti minutter før slutt, var snuoperasjonen gjennomført. Med to drikkepauser i omgangen ble det mange tilleggsminutter, mange nok til at JIF scoret ytterligere tre ganger mot et etter hvert desperat Modum-lag.

– Vi hev inn Adrian fra start i andre omgang fordi vi så at kampbildet passet han godt. Det ble ingen scoring på Adrian, men han har masse energi og tar for seg i duellene. Han skaper kaos og da oppstår det muligheter for blant andre Aleksander Bakken Tveter. I det hele tatt er det utrolig mye å glede seg over i dag. Vi har en 17-åringen i Daniel Miancho som starter for første gang og gjør det virkelig bra. Det løsner skikkelig for Aleksander med fire scoringer. Også er jeg utrolig stolt og fornøyd med hvordan vi som lag viser moral etter å ha havnet under og hvordan vi taktisk tar kontroll i andre omgang. Dette var bare nydelig, gliser Eriksen.  

Kampfakta:

JIF-Modum 6-2 (0-2)

Mål: 0-1(5) Håvar Solheim, 0-2(36) Sander Johansen, 1-2(49) Aleksander Bakken Tveter, 2-2(50) Aleksander Bakken Tveter, 3-2(77) Simen Mala, 4-2(89) Aleksander Bakken Tveter, 5-2(90) Oddur Karl Heidarsson, 6-2(90, str.) Aleksander Bakken Tveter. 
Gult kort: Oddur Karl Heidarsson, Sander Hamborg, Cato Haugom.

JIFs lag (4-2-3-1): Cato Haugom; Daniel Miancho, Markus Øverby, Oddur Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Simen Mala, Aleksander Bakken Tveter, Simen Skøien Olsen; Marius Opdahl.

Innbyttere: Adrian Axe Sallaup 45 minutter for Marius Opdahl, Marius Opdahl 15 minutter for Simen S. Olsen.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Phiphat Blystad, Oliver Lafton, Mikkel Opdahl, Kujtim Ismajli, Kasper Baken Hansen.
Halling-smell en fredagskveld

Postet av Jevnaker Senior A den 10. Jun 2023

Jevnaker gikk på sesongens største tap borte mot Hallingdal fredag. 

– Dette er helt klart den kampen hvor vi har vært lengst unna kvaliteten til motstanderen. Hallingdal var rett og slett et skikkelig godt fotballag med flere drivende gode spillere. Her hang vi ikke med, innrømmer trener Bengt Eriksen.

Det stod “bare” 1-0 til pause, men hjemmelaget gikk ut i hundre og fikk kjapt den andre scoringen. Derfra ble kampen en stri tørn for JIF-gutta.

– Det er ikke første gangen i år at vi mangler trøkk og energi og konsentrasjon fra start av i andre omgang og det er irriterende. Vi har noen sjanser vi også, men gjennomgående klarer vi ikke å få ballen til å gå fort nok på få berøringer. I stedet er det vi som henger etter et Hallingdal-lag som er veldig flinke til å flytte ballen og tvinge oss til å løpe. 

I garderoben etter kampen gjorde Eriksen et nummer ut av at denne kampen måtte kvitteres ut så fort som mulig.

– Nå har vi tross alt hatt et par solide prestasjoner i det siste. Denne kampen får vi uansett ikke gjort noe med. Med lørdagskamp hjemme neste helg får vi muligheten til å kjøre ei god treningsuke og forberede oss maksimalt til kampen mot Modum, avslutter Eriksen.  

 

Kampfakta:

Hallingdal-JIF 5-0(1-0)

Mål: 1-0(18) Øyvind Tørrisplass, 2-0(49) Tørrisplass, 3-0(63) David Perez, 4-0(75)Tørrisplass, 5-0(90+2) Sander Tyribakken.
Gult kort: Bendik Svensbråten, Oddur Karl Heidarsson.

JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Oddur Heidarsson, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sigurd Svendsen; Sander Hamborg, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter

Innbyttere: Robel Sium 30 minutter for Phiphat Blystad, Adrian Sallaup 22 minutter for Marius Opdahl, Daniel Miancho fire minutter for Simen Mala, Kujtim Ismajli fire minuter for Simen Skøien Olsen, Ulrik Berg Rian ett minutt for Cato Haugom.
Ubenyttede reserver: Oliver Lafton, Mikkel Opdahl.
To på rad - og første hjemmeseier!

Postet av Jevnaker Senior A den 3. Jun 2023

JIF-gutta fulgte opp seieren i Kongsberg med årets første trepoenger på eget gress. Kampen mot Vestfossen ble en skikkelig neglebiter.

– Jeg håper jeg snart får oppleve en kamp med hvilepuls de siste minuttene. Dette var en påkjenning for hjertet, sier en lettet og glad trener Bengt Eriksen etter kampen.

Vestfossen har startet sesongen bra, men da gjestene fikk en mann utvist etter kun et kvarter, var det en mulighet JIF bare måtte gripe. Og umiddelbart etter det røde kortet sendte Marius Opdahl Jevnaker foran på et direkte frispark der Vestfossens keeper ikke var helt heldig med sin inngripen.

Bengt Eriksen har etterlyst skuddvilje fra sine gutter denne sesongen og fikk svar på tiltale da Adrian Axe Sallaup hamret inn 2-0 med sitt første touch på ballen etter å ha kommet inn rett etter pause. Gjestene var imidlertid dyktige med ti mann og en av kampens beste, Eirik Windt, gjorde avslutningen utrolig spennende med sin redusering etter en drøy time. Begge lag traff metallet i sluttminuttene, men JIF-gutta holdt unna til en utrolig viktig trepoenger.

Etter å ha tapt de tre første kampene denne sesongen, har Jevnaker nå 3-1-2 på de seks siste.
– Det var utrolig deilig å følge opp den fine seieren sist med en ny seier i dag. Vi hadde et par kamper der innsatsen ikke var på det nivået vi forventet av oss selv, men på Kongsberg og i dag mot Vestfossen jobber alle steinhardt for hverandre. Da får vi også resultater og gutta får en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, sier Eriksen.

Et skår i gleden var det at Kristian Takvam Hagen måtte av med en hodesmell etter kun fem minutter. Innbytter Oddur Heidarrson gjorde da comeback etter sin skade og leverte en kjempekamp i midtforsvaret.

– Vi får håpe Kristian er kjapt tilbake, men totalt sett er skadesituasjonen mye bedre nå. Det gir oss flere valgmuligheter i laguttak og underveis i kampene. Oddur var enorm i duellspillet og i tillegg kom Adrian inn og bare banket ballen i mål. Skikkelig moro, avslutter en glad trener.

A-lagets neste kamp er fredag 9.juni klokka 20 bort mot Hallingdal.

Kampfakta:
Kongsberg-JIF 2-1(1-0)
Mål: 1-0(17) Marius Opdahl, 2-0(58) Adrian Sallaup, 2-1(64) Eirik Windt.
Gult kort: Sigurd Svendsen, Simen Olsen, Cato Haugom.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Markus Øverby, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sigurd Svendsen; Sander Hamborg, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter
Innbyttere: Oddur Heidarsson 85 minutter for Kristian Takvam Hagen, Adrian Sallaup 33 minutter for Marius Opdahl, Kujtim Ismajli 20 minutter for Sander Hamborg, Daniel Miancho 13 minutter for Phiphat Blystad. Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Robel Sium, Kasper Bakken Hansen.