Sliteseier mot Kongsberg

Postet av Jevnaker Senior A den 16. Sep 2023

Det var ikke spesielt vakkert å se på, men JIF tok tre meget viktige poeng da laget endelig var tilbake på hjemmebane fredag kveld. Midtstopper Oddur Karl Heidarsson ble matchvinner mot Kongsberg.

Høstens poengfangst har vært brukbar med fem seirer på de åtte kampene etter sommerferien, men det måtte virkelig jobbes og slites i 97 minutter for å sikre en ny trepoenger mot gutta fra Kongsberg.
– Jeg er glad for seieren, jeg er fornøyd med måten vi kjemper på, men så må vi også være ærlige på at dette ikke var noen god kamp fra vår side. Veldig lite stemmer i vårt angrepsspill, vi slår bort altfor mange enkle pasninger og jeg følte meg aldri helt trygg på seieren før dommeren blåste av, sier trener Bengt Eriksen.

JIF kunne fått en drømmestart med en gedigen sjanse allerede i åpningsminuttet, men gjestenes unge keeperdebutant Torje Mudenia gjorde en kjemperedning på avslutningen fra kloss hold. Kongsberg skapte noen halvsjanser på dødballer og overganger, men det var JIF som skulle utnytte dødballene best. Etter en drøy halvtime kriget nemlig Oddur Karl Heidarsson inn 1-0 etter et frispark fra Bendik Svensbråten. Den islandske midtstopperen har imponerende fem mål denne sesongen.

Hjemmefansen ropte på straffe da Kujtim Ismajli ble løpt ned idet han skulle avslutte, dommeren blåste ikke da, men pekte derimot på straffemerket i en ganske lik situasjon rett før pause. Vår toppscorer Aleksander Bakken Tveter ble felt, tok straffesparket sjøl, men banket ballen knallhardt i stolpen.

1-0-ledelse til pause føltes i minste laget for JIF-gutta utfra spill og sjanser, mens gjestene selvsagt kom ut etter hvilen med tro på å kunne ta med seg poeng hjem til gruvebyen. Og Kongsberg var det klart beste laget i andre omgang, Cato Haugom vartet opp med noen strålende redninger mens JIF knapt kom til skudd på mål. I en dramatisk avslutning ble det lagt til hele sju minutter og de gule kortene haglet, men JIF holdt unna.

– Vi slurver på individnivå med pasningsteknikk og valg og har dårlig tempo i det vi gjør, men det er tross alt sterkt å vinne på en så rotete og dårlig dag, avslutter Eriksen.

Disse kampene gjenstår for JIFs a-lag:
Vestfossen (b) lørdag 23.september.
Hallingdal (h) fredag 29.september.

Modum (b) torsdag 5.oktober.
Svelvik (b) lørdag 14.oktober.

Stoppen (h) lørdag 21.oktober.

Kampfakta:
Jevnaker-Kongsberg 1-0 (1-0).
Mål: 1-0(34) Oddur Karl Heidarsson.
Gule kort: Cato Haugom, Martin Andersen-Gott, Bendik Svensbråten, Simen S. Olsen.
JIFs lag: Cato Haugom; Joakim Amandus Nilsen, Martin Andersen-Gott, Oddur Karl Heidarsson, Reidar F. Wendelborg; Markus Øverby, Bendik Svensbråten; Sander Hamborg, Simen S. Olsen, Kujtim Ismajli; Aleksander Bakken Tveter.
Benyttede innbyttere: Andreas Knutsen Sæthre, Mikkel Opdahl.
Ubenyttede reserver: Robel H. Sium, Adrian A. Sallaup, Oliver Lafton.
Ny rutinert spiller klar for sesonginnspurten

Postet av Jevnaker Senior A den 31. Aug 2023

Joakim Amandus Nilsen (28) er klar for spill i JIF-trøya

– Dette er en spiller med mye rutine og erfaring fra et høyere nivå, men han er også signert med tanke på framtida, sier sportslig leder Bjørn Opdahl.

Nilsen har til sammen rundt 150 kamper på nivå tre og fire for klubber som Finnsnes, Lyngen/Karnes, Ullern og Bærum. Han har nylig fått jobb på Hadeland og flytter til regionen i høst.

28-åringen er spilleklar allerede til fredagens kamp mot R.O.S.Mendy scoret i debuten da JIF tok sterk borteseier

Postet av Jevnaker Senior A den 26. Aug 2023

Nysigneringen Remond Mendy spilte sin første kamp på fire år, men holdt 90 minutter pluss tillegg og kronet JIF-debuten med scoring.

– Det var gøy at Mendy fikk seg en scoring. Han mangler kanskje litt på fotballformen, men spiller klokt og rolig og har en touch som få andre i fjerdedivisjon, sier trener Bengt Eriksen etter høstens første borteseier.

– Jeg synes vi hadde god kontroll før pause, men vi slet med nøyaktigheten og kom ikke til mange store sjanser. Heldigvis fikk vi justert oss og ble mye mer truende i andre omgang, oppsummerer Eriksen.

Etter at Aleksander Bakken Tveter sendte JIF i ledelsen fra straffemerket var det hjemmelaget som hadde en god periode, satte press på gjestene og også fikk utligningen. To scoringer i løpet av kampens ti siste minutter sørget imidlertid for en sterk borteseier. I tillegg brente JIF et straffespark helt på tampen.

– Det var mye å glede seg over i dag. Jeg føler meg jo aldri helt trygg før dommeren blåser av, men alt i alt en solid gjennomføring og tre viktige poeng for å holde kontakt med lagene rett foran oss på tabellen, avslutter Bengt Eriksen.

Kampfakta:
Eiker/Kvikk-JIF 1-3 (0-0)
Scoringer: 0-1(51, str) Aleksander Bakken Tveter, 1-1(74) Eren Sünbül, 1-2(82) Bendik Svensbråten, 1-3(90) Remond Mendy
Gult kort: Markus Øverby
JIFs lag: Cato Haugom; Markus Øverby, Martin Andersen-Gott, Oddur Karl Heidarsson, Andreas Knutsen Sæthre; Bendik Svensbråten, Sander Hamborg; Kujtim Ismajli, Remond Mendy, Simen S. Olsen; Aleksander Bakken Tveter.
Innbytter: Ragnar Wendelborg fem minutter for Kujtim Ismajli.
Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Phiphat Blystad, Elias Lafton, Daniel Miancho, Adrian Axe Sallaup, Mikkel Opdahl.
– Det ville nok vært et ran

Postet av Jevnaker Senior A den 23. Aug 2023

Helt mot slutten av tirsdagens møte med Konnerud var en corner nær ved å sikre JIF utligning og ett poeng i en vanskelig bortekamp. Trener Bengt Eriksen er ærlig på at det ikke ville vært helt fortjent.

– Vi møter et veldig bra lag, får kjørt oss skikkelig det første kvarteret og en utligning på slutten ville nok vært å betegne som et ran. Men innsatsen er god og jeg er fornøyd med at muligheten for poeng lever helt til dommeren blåser av kampen, oppsummerer Eriksen.

Etter 0-0 til pause var det Jevnaker som tok ledelsen ved Sander Hamborg. Med to kjappe scoringer midtveis i omgangen, snudde imidlertid Konnerud kampen.
– Et straffespark imot og deretter et mønsterangrep som vi ikke kunne gjøre annet enn å applaudere. Vi gir det et realt forsøk, men har får mange balltap til at vi får etablert noen særlig godt angrepsspill i denne kampen, sier Eriksen.

JIFs neste kamp er borte mot Eiker/Kvikk førstkommende fredag klokka 19.

Kampfakta:
Konnerud-JIF 2-1(0-0)
Scoringer: 0-1(48) Sander Hamborg, 1-1(64, str.) Tobias Stenerud, 2-1(66) Vegard Thomasrud.
Gult kort: Adrian Axe Sallaup.
JIFs lag: Cato Haugom; Phiphat Blystad, Markus Øverby, Oddur Karl Heidarsson, Andreas K. Sæthre; Sander Hamborg, Bendik Svensbråten; Kujtim Ismajli, Aleksander Bakken Tveter, Simen S. Olsen; Adrian A. Sallaup.
Benyttede reserver: Ragnar F. Wendelborg, Robel H. Sium.
Ubenyttede reserver: Daniel Miancho, Mikkel Opdahl, Elias Lafton.Forsterker med tidligere eliteseriespiller

Postet av Jevnaker Senior A den 21. Aug 2023

Jevnaker har signert en avtale ut året med den tidligere eliteseriespilleren Remond Macougne Mendy.

Mendy er opprinnelig fra Senegal, men bor og jobber i Hønefoss. Etter at han kom til Norge har han spilt for Raufoss, Nybergsund og Hønefoss i de tre øverste divisjonene. I 2012 og 2013 fikk han totalt 47 kamper og scoret to mål for HBK i Eliteserien.

– Han har erfaring fra øverste nivå og en rutine som blir gull verdt for oss utover høsten. Fire av våre egne unggutter har fått sine A-lagsdebuter i de siste par kampene, men vi er nødt til å balansere det med flere voksne spillere også, sier sportslig leder Bjørn Opdahl.

37 år gamle Mendy hadde sin første trening med laget mandag kveld Han rekker ikke tirsdagens kamp mot Konnerud, men er spilleklar til bortekampen mot Eiker/Kvikk førstkommende fredag.