A-laget “restarter” sesongen i Drammen på fredag

Postet av Jevnaker Senior A den 13. Apr 2023

Over to uker og én påske siden serieåpningen er A-laget klare for sesongens andre kamp i 4.divisjon når JIF gjester Drammens BK fredag kveld.

Spillerne hadde fri fra fellestreninger mesteparten av påsken, men var tilbake på kunstgresset andre påskedag. Onsdag var det en ny økt med formasjonstrening samt spilløkter med høy intensitet og fokus på å komme til avslutninger.

En som mistet seriepremieren på grunn av skade var vår islandske stopperbauta Oddur Heidarsson. Nå er han kampklar igjen og markerte det på onsdagstreninga med en suser i krysset fra nærmere 30 meter
– Haha, ja, det var gøy å se. Så prøvde han seg igjen rett etterpå og traff ikke like bra da, men jeg liker at gutta forsøker seg, sier trener Bengt Eriksen, som også kan glede seg over at skadesituasjonen er bedre enn på lenge. 

LAGET ER TATT UT
– Kujtim Ismajli og Kasper Bakken Hansen har stort sett trent uten ball til nå, men nærmer seg å være tilbake i en kamptropp. Ellers ser det ganske bra ut. Og vi fikk drillet en startellever på onsdagstreninga, forteller Eriksen.
– Så gutta vet allerede hvem som starter?
– Denne gangen gjør de det. Noen små justeringer kan det bli, men ikke mange endringer fra laget som startet mot Konnerud, sier han.

Laget har sett nøkkelsituasjoner fra Konnerud-kampen på video.
– Vi må luke bort noen enkle, individuelle feil rundt og innenfor egen sekstenmeter. Og når vi har ballen sjøl må vi flytte den raskere og vende spillet slik at motstander forhåpentligvis må løpe mer etter oss enn motsatt. Vi har fortsatt masse å jobbe med, men jeg synes vi har blitt et bedre lag, så det hjelper åpenbart å trene, konstaterer Eriksen, som nå går inn i en hektisk periode med kamp hver eneste uke fram til juli.

– Vi tenker mye på hvordan vi skal lage gode treningsuker for spillerne framover og det er en utfordring at banekapasiteten er veldig presset, i hvert fall fram til gressbanen er klar. Spillerne på A-laget er klare til å gå over gressmatta med hver sin hårføner, om det er det som skal til, smiler Bengt Eriksen.

TØFF MOTSTANDER
Drammens BK fikk utsatt sin første seriekamp mot Stoppen, men har imponert stort i to kvalifiseringsrunder til NM, der de først vant 7-2 mot Modum og deretter 6-1 mot Eiker/Kvikk. Nå venter Mjøndalen i første ordinære cuprunde, selv om DBK nok helst hadde ønsket seg en cupfest hjemme på Ørenbanen mot Strømsgodset.

Forrige sesong ble DBK nummer tre i vår 4.divisjonsavdeling, hele 27 poeng foran JIF. Gjestene fra Drammen vant 3-1 påJevnaker stadion i vårkampen ( Kujtim scoret trøstemålet for JIF), mens det ble 5-1-seier til DBK på Ørenbanen i august (Aleksander Bakken Tveter målscorer for JIF på straffe). Så får vi håpe 2023-utgaven av Jevnaker er mer på talefot med ballklubben fra Øren.

Husk å følge oss på Twitter og Instagram: @jevnakerfotball

Foto: Oddur HeidarssonKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.