To på rad - og første hjemmeseier!

Postet av Jevnaker Senior A den 3. Jun 2023

JIF-gutta fulgte opp seieren i Kongsberg med årets første trepoenger på eget gress. Kampen mot Vestfossen ble en skikkelig neglebiter.

– Jeg håper jeg snart får oppleve en kamp med hvilepuls de siste minuttene. Dette var en påkjenning for hjertet, sier en lettet og glad trener Bengt Eriksen etter kampen.

Vestfossen har startet sesongen bra, men da gjestene fikk en mann utvist etter kun et kvarter, var det en mulighet JIF bare måtte gripe. Og umiddelbart etter det røde kortet sendte Marius Opdahl Jevnaker foran på et direkte frispark der Vestfossens keeper ikke var helt heldig med sin inngripen.

Bengt Eriksen har etterlyst skuddvilje fra sine gutter denne sesongen og fikk svar på tiltale da Adrian Axe Sallaup hamret inn 2-0 med sitt første touch på ballen etter å ha kommet inn rett etter pause. Gjestene var imidlertid dyktige med ti mann og en av kampens beste, Eirik Windt, gjorde avslutningen utrolig spennende med sin redusering etter en drøy time. Begge lag traff metallet i sluttminuttene, men JIF-gutta holdt unna til en utrolig viktig trepoenger.

Etter å ha tapt de tre første kampene denne sesongen, har Jevnaker nå 3-1-2 på de seks siste.
– Det var utrolig deilig å følge opp den fine seieren sist med en ny seier i dag. Vi hadde et par kamper der innsatsen ikke var på det nivået vi forventet av oss selv, men på Kongsberg og i dag mot Vestfossen jobber alle steinhardt for hverandre. Da får vi også resultater og gutta får en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, sier Eriksen.

Et skår i gleden var det at Kristian Takvam Hagen måtte av med en hodesmell etter kun fem minutter. Innbytter Oddur Heidarrson gjorde da comeback etter sin skade og leverte en kjempekamp i midtforsvaret.

– Vi får håpe Kristian er kjapt tilbake, men totalt sett er skadesituasjonen mye bedre nå. Det gir oss flere valgmuligheter i laguttak og underveis i kampene. Oddur var enorm i duellspillet og i tillegg kom Adrian inn og bare banket ballen i mål. Skikkelig moro, avslutter en glad trener.

A-lagets neste kamp er fredag 9.juni klokka 20 bort mot Hallingdal.

Kampfakta:
Kongsberg-JIF 2-1(1-0)
Mål: 1-0(17) Marius Opdahl, 2-0(58) Adrian Sallaup, 2-1(64) Eirik Windt.
Gult kort: Sigurd Svendsen, Simen Olsen, Cato Haugom.
JIFs lag: Cato Haugom; Simen Mala, Phiphat Blystad, Markus Øverby, Kristian Takvam Hagen; Bendik Svensbråten, Sigurd Svendsen; Sander Hamborg, Marius Opdahl, Simen Skøien Olsen; Aleksander Bakken Tveter
Innbyttere: Oddur Heidarsson 85 minutter for Kristian Takvam Hagen, Adrian Sallaup 33 minutter for Marius Opdahl, Kujtim Ismajli 20 minutter for Sander Hamborg, Daniel Miancho 13 minutter for Phiphat Blystad. Ubenyttede reserver: Ulrik Berg Rian, Robel Sium, Kasper Bakken Hansen.